top of page
IMG_6628.JPG

Trigubai šokoladinės bandelės!

3 RECEPTAS

INGREDIENTAI

Pačioms bandelėms:

20 g šviežių mielių (arba 10 g sausų. Jei naudosi jas,

praleisk 1. punktą)

150 ml pieno

50 g cukraus

40 g kakavos

360 g miltų

Žiupsnis druskos

2 kiaušiniai

50 g ištirpinto ir pravėsinto sviesto

 

Įdarui:

apie 150 g pirktinės arba naminės „Nutellos“ iš pirmojo recepto

100-150 g lazdyno riešutų

 

Aptepimui:

150-200 g kreminio sūrio, pvz. Philadelphia. Taip pat tinka mascarpone

30 g cukraus (galima daugiau pagal skonį)

30 g kakavos (galima daugiau pagal skonį ir spalvą)

IMG_6636.JPG
lasas_3 copy.png
  1. Į indelį įdėti šviežias mieles, šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir apie 3 šaukštus šiek tiek pašildyto pieno. Išmaišyti ir leisti pastovėti apie 15 min. Jos turi aktyvuotis ir “užaugti“.

  2. Po to laiko į kitą dubenį sudėti miltus, cukrų, kakavą ir druską. Viską gerai išmaišyti. Ten pat supilti pieną, mielių paruoštuką (jei naudoji sausas mieles, jas kartu su kitais sausais ingredientais reikiai įmaišyti į miltus) ir kiaušinius. Minkyti apie 10 min, iki kol tešla taps vientisa. Pabaigoje supilti sviestą ir dar kelias minutes paminkyti.

  3. Suformuoti rutuliuką, palikti jį dubenyje ir uždengti švariu rankšluostuku. Pastatyti šiltai (aš dažniausiai sušildau orkaitę iki 30°C, išjungiu ir kildinu tešlą joje).

  4. Maždaug po 50-70 min tešlos turi padvigubėti. Tai bus ženklas, kad jau galima formuoti bandeles.

  5. Stalviršį šiek tiek pabarstyti miltais. Ant jo iškočioti stačiakampį lakštą.

  6. Ant tešlos tolygiai paskirstyti naminę „Nutellą“ ir pabarstyti stambiai kapotais riešutais.

  7. Palei ilgesnį kraštą suvynioti tešlą su įdaru ir supjaustyti vienodo storio griežinėliais (9 vnt.).

  8. Sudėti juos į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Būtina palikti 1-2 cm tarpus.

  9. Vėl užkloti rankšluostuku ir palaikyti šiltai dar apie 25 min. Jos turi išsipūsti ir susiliesti.

  10. Po to kepti 160°C temperatūroje, 20 min.

  11. Aptepimui skirtus ingredientus tiesiog gerai sumaišyti ir tokį kakavinį kremą užtepti ant dar šiltų bandelių. Jei nesuvalgysite visko vienu ypu, laikyti ne daugiau kaip 1 dieną kambario temperatūroje, o po to būtina dėti į šaldytuvą! Visgi tikrai netikiu, jog to prireiks :)

bottom of page