Trigubai šokoladinės bandelės!
3 RECEPTAS
INGREDIENTAI
Pačioms bandelėms:
20 g šviežių mielių (arba 10 g sausų. Jei naudosi jas,
praleisk 1. punktą)
150 ml pieno
50 g cukraus
40 g kakavos
360 g miltų
Žiupsnis druskos
2 kiaušiniai
50 g ištirpinto ir pravėsinto sviesto
Įdarui:
apie 150 g pirktinės arba naminės „Nutellos“ iš pirmojo recepto
100-150 g lazdyno riešutų
Aptepimui:
150-200 g kreminio sūrio, pvz. Philadelphia. Taip pat tinka mascarpone
30 g cukraus (galima daugiau pagal skonį)
30 g kakavos (galima daugiau pagal skonį ir spalvą)
-
Į indelį įdėti šviežias mieles, šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir apie 3 šaukštus šiek tiek pašildyto pieno. Išmaišyti ir leisti pastovėti apie 15 min. Jos turi aktyvuotis ir “užaugti“.
-
Po to laiko į kitą dubenį sudėti miltus, cukrų, kakavą ir druską. Viską gerai išmaišyti. Ten pat supilti pieną, mielių paruoštuką (jei naudoji sausas mieles, jas kartu su kitais sausais ingredientais reikiai įmaišyti į miltus) ir kiaušinius. Minkyti apie 10 min, iki kol tešla taps vientisa. Pabaigoje supilti sviestą ir dar kelias minutes paminkyti.
-
Suformuoti rutuliuką, palikti jį dubenyje ir uždengti švariu rankšluostuku. Pastatyti šiltai (aš dažniausiai sušildau orkaitę iki 30°C, išjungiu ir kildinu tešlą joje).
-
Maždaug po 50-70 min tešlos turi padvigubėti. Tai bus ženklas, kad jau galima formuoti bandeles.
-
Stalviršį šiek tiek pabarstyti miltais. Ant jo iškočioti stačiakampį lakštą.
-
Ant tešlos tolygiai paskirstyti naminę „Nutellą“ ir pabarstyti stambiai kapotais riešutais.
-
Palei ilgesnį kraštą suvynioti tešlą su įdaru ir supjaustyti vienodo storio griežinėliais (9 vnt.).
-
Sudėti juos į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Būtina palikti 1-2 cm tarpus.
-
Vėl užkloti rankšluostuku ir palaikyti šiltai dar apie 25 min. Jos turi išsipūsti ir susiliesti.
-
Po to kepti 160°C temperatūroje, 20 min.
-
Aptepimui skirtus ingredientus tiesiog gerai sumaišyti ir tokį kakavinį kremą užtepti ant dar šiltų bandelių. Jei nesuvalgysite visko vienu ypu, laikyti ne daugiau kaip 1 dieną kambario temperatūroje, o po to būtina dėti į šaldytuvą! Visgi tikrai netikiu, jog to prireiks :)