top of page

Mini Pavlovų vainikas su uogomis

1 RECEPTAS

INGREDIENTAI bezė:

 

6 didelių kiaušinių baltymai

žiupsnis druskos

300 g cukraus

1,5 arbatinio šaukštelio bulvių arba kukurūzų krakmolo

1,5 arbatinio šaukštelio vyno acto arba citrinos sulčių

SK6_1480.jpg
lasas_3 copy.png
SK6_1493.jpg
lasas_3 copy.png

​Gaminimas:

  1. Dubenyje iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. 

  2. Lėtai ir palaipsniui, šaukštas po šaukšto dėti cukrų. Nuolat plakant, kol susidarys standžios, blizgios putos. 

  3. Įpilti citrinos sulčių ir išplakti. 

  4. Suberti persijotą bulvių krakmolą ir švelniai išmaišyti mentele.

  5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti ant jo arba sudėti šaukšteliu nedidelius burbuliukus. Būtina palikti tarpus, nes baltymai išsipus. Aš papildomai šaukšteliu darau duobutes – kad būtų patogiau, prieš ir po kiekvieno burbuliuko pakišu po bėgančiu vandeniu.

  6. Orkaitę įkaitinti iki 120ºC. Po 2 min temperatūrą sumažinti iki 90-100 ºC ir kepti apie 60-75 min - bezė turi būti švelniai rusva, gali sutrūkinėti, bet liečiant turi būti sausa ir traški, o viduje kaip švelni puta. Galima pabandyti vieną nuimti nuo skardos – jei apačia atkimba, nėra drėgna ir lipni, tai jau geras ženklas, kad bezė beveik arba jau iškepė. Priklausomai nuo orkaitės ir baltymų dydžio gali tekti prailginti kepimo laiką. 

  7. Po kepimo išjungti orkaitę, atidaryti dureles ir palikti atvėsti.

INGREDIENTAI kremui:

150 g mascarpone sūrio

150 g grietinėlės (36%)

30 g cukraus

Gaminimas:

  1. Visus ingredientus sudėti į dubenį ir išplakti vientisą kremą. 

  2. Įdaryti juo pusę bezė, paliekant vietos uogoms.

INGREDIENTAI uogų įdarui:

100 g šaldytų braškių

50 g šaldytų spanguolių

20 g cukraus

2 g želatinos

10 g šalto vandens

 

Gaminimas:

  1. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti.

  2. Uogas ir cukrų sudėti į nedidelį puodą ir pakaitinti apie 4-5 min, kol išleis sultis. Tam, kad neprisviltų, galima ant dugno įpilti šiek tiek vandens.

  3. Į dar šiltas uogas sudėti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti. Leisti pilnai atvėsti ir po to pastatyti į šaldytuvą.

 

Surinkimas:

 

Į kiekvieną mini bezė „krepšelį“ įspausti kremo ir įdėti po šaukštelį uogų. Papuošti mėtomis, rozmarinais ar kt. Sudėti ant padėklo ratu, formuojant tarsi vainiką ir pridėti eglišakių. Valgyti dalinantis, bendraujant ir besimėgaujant draugija bei skoniu!

 

Pastaba: bezė be įdaro gali stovėti gan ilgai, tačiau įdėjus kremo ir uogų, rekomenduoju suvalgyti tą pačią dieną kuo greičiau, nes ji greitai sumirksta.

SK6_1545.jpg
lasas_3 copy.png
SK6_1553.jpg
bottom of page