top of page
SK6_1477.jpg
Švediški meduoliniai sausainiai
"Pepparkakor"
2 RECEPTAS

INGREDIENTAI

150 g melasos (taip pat tinka datulių sirupas arba klevų sirupas)

110 g sviesto

100 g cukraus pudros

1 didelis kiaušinis

375 g kvietinių miltų

2 arbatinių šaukštelių meduolių prieskonių

1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono

1,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero

1/4 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių

1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnis druskos

 

  1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

  2. Į nedidelį puodą sudėti melasą, sviestą ir cukrų. Kaitinti, retkarčiais pamaišant, kol sviestas ir cukrus ištirps ir susidarys vientisa masė. Nukelti nuo ugnies ir palikti pusvalandžiui, kad mišinys atvėstų.

  3. Į didelį dubenį įsijoti kvietinius miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Centre padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį, įpilti atvėsintą mišinį. 

  4. Rekomenduoju minkyti/maišyti mikseriu, nes rankomis tokią lipnią tešlą išmaišyti gan sunku.

  5. Iš tešlos suformuoti rutulį, šiek tiek suploti, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą maždaug 2h.

  6. Praėjus šiam laikui, tešlą kočioti nedidelėmis dalimis. Jas reikia iškočioti kuo ploniau. Geriausia tai daryti iškart ant kepimo popieriumi išklotos skardos, nes sausainių nebereikės perkelti. Aš naudojau panašų į tokį kilimėlį, kurį minimaliai pabarsčiau miltais.

  7. Išpjauti sausainius, pasirinktomis formelėmis. Pas mane jau vyrauja Kalėdinės nuotaikos!

  8. Kepti 175ºC temperatūroje apie 8 - 10 min arba kol ims ruduoti meduolių kraštai. 

  9. Išimti iš orkaitės, sudėti ant grotelių ir leisti atvėsti.

  10. Pepparkakor reikia laikyti sandariai uždarytoje skardinėje. Jie nepraranda savo šviežumo laaaabai ilgai... iš tikrųjų jie kasdien tampa vis skanesni!

Skanaus!

SK6_1471.jpg
lasas_3 copy.png
SK6_1474.jpg
bottom of page