top of page
3 RECEPTAS

Kalėdiniai keksiukai
su melasa (be balto cukraus)

INGREDIENTAI biskvitui:

140 g sviesto

150 g rudojo cukraus

2 dideli kiaušiniai

150 g melasos arba kito skysto saldiklio, pvz. datulių sirupo, skysto medaus

150 ml kefyro arba pasukų

260 g kvietinių miltų

1 valgomasis šaukštas kakavos

2 šaukšteliai kepimo miltelių

5 šaukšteliai meduolių prieskonių

žiupsnelis druskos

SK6_1656.jpg
lasas_3 copy.png
  1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

  2. Sviestą ir cukrų sudėti į dubenį ir plakti iki šviesios, purios masės. 

  3. Po vieną įmušti kiaušinius. Po kiekvieno įdėjimo gerai išplakti, kol susimaišys. 

  4. Įpilti melasos ir gerai išmaišyti.

  5. Tuomet supilti kefyrą arba pasukas. 

  6. Sausus ingredientus persijoti tiesiai į sviesto masę. Maišyti mentele tik tol, kol ingredientai susijungs. Ne ilgiau.

  7. Supilti tešlą į keksiukų formeles, išklotas pasirinktų spalvų popierėliais.

  8. Kepti 170°C temperatūroje, apie 25-30 min. Prieš išimant patikrinti mediniu pagaliuku – jį įkišus ir ištraukus, neturi matytis „žalios“ tešlos.

  9. Keksiukus pilnai atvėsinti kambario temperatūroje.

 

SK6_1689.jpg

INGREDIENTAI įdarui:

150 g šaldytų vyšnių

100 g šaldytų spanguolių

20 g cukraus

3 g želatinos

10 g šalto vandens

Gaminimas:

Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti.

Uogas ir cukrus sudėti į nedidelį puodą ir pakaitinti apie 4-5min, kol išleis sultis. Tam, kad neprisviltų, galima ant dugno įpilti šiek tiek vandens.

Į dar šiltas uogas sudėti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti. Leisti pilnai atvėsti ir po to pastatyti į šaldytuvą.

INGREDIENTAI kremui:

250 g grietinėlės sūrio (pvz. Philadelphia)

250 g grietinėlės (36%)

50 g cukraus (aš naudojau kokoso žiedų cukrų, todėl kremas rusvas)

 

Visus ingredientus sudėti į dubenį ir išplakti vientisą kremą. 

Surinkimas:

 

Keksiukuose padaryti duobutes. Į jas pridėti kuo daugiau saldžiarūgščių uogų, o ant viršaus išspausti kremo. Puošti kaip tik širdis geidžia! Tegul tai būna smagus, kūrybinis procesas!

SK6_1732.jpg
bottom of page