3 RECEPTAS
Kalėdiniai keksiukai
su melasa (be balto cukraus)
INGREDIENTAI biskvitui:
140 g sviesto
150 g rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
150 g melasos arba kito skysto saldiklio, pvz. datulių sirupo, skysto medaus
150 ml kefyro arba pasukų
260 g kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
5 šaukšteliai meduolių prieskonių
žiupsnelis druskos
-
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
-
Sviestą ir cukrų sudėti į dubenį ir plakti iki šviesios, purios masės.
-
Po vieną įmušti kiaušinius. Po kiekvieno įdėjimo gerai išplakti, kol susimaišys.
-
Įpilti melasos ir gerai išmaišyti.
-
Tuomet supilti kefyrą arba pasukas.
-
Sausus ingredientus persijoti tiesiai į sviesto masę. Maišyti mentele tik tol, kol ingredientai susijungs. Ne ilgiau.
-
Supilti tešlą į keksiukų formeles, išklotas pasirinktų spalvų popierėliais.
-
Kepti 170°C temperatūroje, apie 25-30 min. Prieš išimant patikrinti mediniu pagaliuku – jį įkišus ir ištraukus, neturi matytis „žalios“ tešlos.
-
Keksiukus pilnai atvėsinti kambario temperatūroje.
INGREDIENTAI įdarui:
150 g šaldytų vyšnių
100 g šaldytų spanguolių
20 g cukraus
3 g želatinos
10 g šalto vandens
Gaminimas:
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti.
Uogas ir cukrus sudėti į nedidelį puodą ir pakaitinti apie 4-5min, kol išleis sultis. Tam, kad neprisviltų, galima ant dugno įpilti šiek tiek vandens.
Į dar šiltas uogas sudėti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti. Leisti pilnai atvėsti ir po to pastatyti į šaldytuvą.
INGREDIENTAI kremui:
250 g grietinėlės sūrio (pvz. Philadelphia)
250 g grietinėlės (36%)
50 g cukraus (aš naudojau kokoso žiedų cukrų, todėl kremas rusvas)
Visus ingredientus sudėti į dubenį ir išplakti vientisą kremą.
Surinkimas:
Keksiukuose padaryti duobutes. Į jas pridėti kuo daugiau saldžiarūgščių uogų, o ant viršaus išspausti kremo. Puošti kaip tik širdis geidžia! Tegul tai būna smagus, kūrybinis procesas!