top of page
SK6_1553.jpg
auksinis_logas copy.pngGALIU_MOTERIS_03.png

Prenumeruojamas
e-žurnalas

liu_01.png

Brangi

gaLingoji!

Štai ir gruodis, o su juo ir ketvirtasis šio el. žurnalo numeris! Ačiū labai visoms ir kiekvienai už grįžtamąjį ryšį, visus gražius palaikymo žodžius, kurie parodo kiek vertės kiekviena iš šio leidinio išsinešate! Man, kaip autorei, tai aukščiausia prasmės išraiška šiame kūrybiniame kelyje! AČIŪ!!

 

Besiruošdama gruodžiui tikrai negalėjau atsiriboti nuo minties, jog tuo pačiu tai prieškalėdinis laikotarpis. Tad straipsniui pasirinkau temą, kuri pakvies prisiminti SAVO tikrąsias vertybes tam, kad Tavo gyvenimas būtų autentiškas, vienintelis toks ir kupinas teisingų sprendimų. Nes juk kiekviena daugiau ar mažiau analizuojame tai, kas buvo besibaigiančiais ir susimąstome, ko norėtume artėjančiais metais, ar ne??

 

Receptų skiltyje – tai, kas kvies gaminti sau ir savo brangiems žmonėms, kuo dažniau sukviesti visus prie bendro stalo ir dalintis desertu, geromis emocijomis, pokalbiais ir šypsenomis! Lengvai ir gan greitai pagaminami skanėstai, nes puikiai suprantu, kad laiko virtuvėje norėsis praleisti kuo mažiau.

 

Galiausiai, šiuo leidiniu, visuomet sieksiu priminti apie būtinybę skirti laiko SAU. Paskaityti, paklausyti, sužinoti naujų dalykų, augti, tobulėti ir mėgautis gyvenimu KASDIEN. Pamenu, kad lygiai prieš metus, stovėdama kamštyje pakeliui pas klientą, pirmą kartą skyriau 2h podcast’ui ir nuo to laiko klausau jų nuolat. Jau tada išklausytas pokalbis man sukėlė naujų minčių, paskatino pareflektuoti ir pasidaryti tam tikras išvadas. Tad tikiu, jog važiuodama, sportuodama ar gamindama išklausysi pokalbių iš paskutinės šio numerio skilties ir tikrai susimąstysi, kas yra svarbiausia TAVO gyvenime, kiek tikros, o ne aplinkos paveiktos yra TAVO vertybės ir kaip daug gero gyvenime įvyksta, kai nenustumi savęs į tolimesnį planą.

 

Tad kviečiu pasidžiaugti visu turiniu ir gruodį praleisti besimėgaujant gyvenimu. Daryti tai, kas atrodo išties reikšminga, praleisti kuo daugiau laiko besikalbant ir besijuokiant su mylimais žmonėmis! Dalintis, o kažką pasilikti tik sau. Nes labai svarbu mokėti per daug neišdalinti savęs, o išdalinus – susirinkti. To ir linkiu!

 

Su meile ir didžiule šiluma,

Liu

SK6_1631.jpg
lasas_3 copy.png

šiame

KAS LAUKIA

gruodžio numeryje?

ratas.png

1

TEMINIS

straipsnis

Metų pabaigai nusprendžiau pasirinkti vertybių temą. Šiame straipsnyje sužinosi:

  • kas yra ir iš kur kyla mūsų verybės;

  • kodėl jos tokios svarbios kiekvienai mūsų?

  • ar vertybės gali kįsti?

Taip pat galėsi išbandyti net 2 praktinius būdus išsigryninti ir pasianalizuoti savo pamatines vertybes! Nuoširdžiai tikiu, kad Tau patiks pažinti save dar geriau.

ratas.png

1

SPECIALISTO

komentaras

Šįkart mano numerio viešnia-specialistė yra Monika Scinskė - harmoningo augimo ir balanso kasdienybėje mentorė

easyliving.lt įkūrėja, meditacijų autorė, mindfullness praktikė.

Monika labai gražiai ir prasmingai aprašė, kaip pati mato vertybes, o taip pat uždavė naudingus klausimus ir pakvietė į juos atsakyti kiekvieną mūsų. Esu daugiau nei tikra, kad jie paskatins susimąstyti, pagalvoti ir Tave!

ratas.png

4

receptai

Rinkdama receptus šiam numeriui, pirmiausia galvojau apie greitą paruošimą ir formą, kuri kvies desertu dalintis su sau brangiais žmonėmis. Dėl to čia rasi:

 

  • vieno kąsnio Pavlovų vainiką;

  • Kalėdinius keksiukus su melasa ir uogų įdaru;

  • švediškus Kalėdinius sausainius;

  • Kalėdinį tiramisu, kvepiantį apelsinais, cinamonu ir imbieru.

Pažadu, kad namai kvepės tiesiog neįtikėtinai gardžiai, o gaminti bus vienas malonumas!

ratas.png

2

VIDEO

tinklalaidės

Klausydama šių pokalbių, tikiu, kad būsi ne mažiau sužavėta nei aš! Rekomenduoju netgi pasiimti užrašinę, nes išgirsi ne vieną mintį, kurią tikrai verta užsirašyti ir prie jos sugrįžti.

Kas yra be galo įdomu, mano kalbintos moterys pasakoja apie kardinaliai skirtingas savirealizacijos formas. Eglė Zdanavičiūtė-Demarco iš darbo išėjusi į pirmo vaiko priežiūros atostogas, iš naujo atrado save motinystėje ir šeimoje, o Indrę Širkienę mylimas darbas ištraukė iš pogimdyvinės depresijos gniaužtų! Abi su didžiule aistra ir meile pasakoja apie tai, kaip gyvena, kaip save realizuoja ir gyvenimą pripildo prasmės. Dar kartą patvirtindamos mano tikėjimą tuo, kad kiekvienai skirtas savas kelias ir sava laimės forma!

VERTYBĖS

STRAIPNIS

Gruodis – paskutinis metų mėnuo. Maždaug 75% jo bėgame, lekiame, galvojame apie dovanas ir vaišes, o likęs laikas neretai būna skiriamas prisiminti ir apgalvoti, kas įvyko per praėjusius metus. Tai laikas, kuomet įvertiname ką pavyko nuveikti ir tuo pačiu nusistatyti naujus tikslus. Tad kada, jei ne dabar, atsigręžti į pamatines SAVO vertybes, kurių pagrindu kuriami patvariausi, laikui nepavaldūs, daugiausiai pasitenkinimo teikiantys siekiai? Kviečiu būtent tai ir padaryti šiame straipsnyje! Pažadu, kad bus įdomu pareflektuoti ir netgi pasidaryti praktinį pratimą!

SK6_1713.jpg
lasas_3 copy.png
gruodziostraipsnis
gruodzioreceptas1
SK6_1549_edited.jpg
lasas_3 copy.png

Mini Pavlovų 
vainikas su uogomis

1 RECEPTAS

Mini arba vakarėlių Pavlova! Ją paruošti yra lengva, kepti reikia trumpiau nei įprasto dydžio Pavlovą ir dar valgyti patogiau, nes nereikia pjaustyti, trupinti ir tt. Kiekvienas paima vieno kąsnio burbuliuką ir pajunta sprogimą burnoje! Nes pats bezė krepšelis yra lengvas, traškus iš išorės ir švelnus tarsi puta viduje. Jo saldumą subalansuoja šaltas, švelnus mascarpone sūrio kremas ir saldžiarūgštės uogos... Jei nepatingėsi ir ant viršaus uždėsi šviežių serbentų ar kitų uogų, jos pridės dar daugiau tekstūros. Tad toks mažas kąsnelis, o tiek skirtingų pojūčių sukelia! 

 

Labai rekomenduoju pasigaminti draugų prieškalėdiniams susitikimams, Kalėdoms ir Naujiesiems metams, o paskui tik keisti įdarus ir tą pačią idėją panaudoti visoms kitoms šventėms!

SK6_1471.jpg
lasas_3 copy.png

Švediški meduoliniai sausainiai 
„Pepparkakor“

2 RECEPTAS

Sunkiai įsivaizduoju Tavo namus prieš Kalėdas be meduolių. Ir net nesvarbu pirktiniai jie ar savo gaminti! Ypatingai, jei namuose yra vaikų arba apsilanko jų turintys draugai.

Kviečiu pasigaminti švediškus meduolinius sausainius „Pepparkakor“ – itin plonus, traškius, labai maloniai ir lengvai kočiojamus, nereikalaujančius ilgo tešlos paruošimo ir brandinimo.

 

Tokius labai skanu tiesiog valgyti užsigeriant gardžia arbata, o taip pat panaudoti įvairiems pyragams, tortams papuošti.

 

Beje, jiems pagaminti taip pat, kaip keksiukams, naudojau melasą, tad jei nusipirksi jos indelį, tikrai nereikės galvoti kur panaudoti visą kiekį!

gruodzioreceptas2
3 RECEPTAS

Kalėdiniai keksiukai
su melasa (be baltojo cukraus)

Šie keksiukai gaminami su melasa, kurioje yra magnio, kalcio, geležies, kalio ir kitų organizmui būtinų elementų. Ji išgaunama perdirbant cukrinius runkelius ar cukranendres į cukrų, bet būtent iš to, kas lieka, turime štai tokį puikų produktą. Aš savąją perku čia,

 

Kalėdiniams keksiukams pagaminti taip pat naudojau rudąjį ir kokoso žiedų cukrus. Žinoma, gali juos keisti baltuoju, tiesiog kviečiu paeksperimentuoti su sveikatai palankesniais ir įdomesniais skoniais!

Keksiukai drėgni, klampūs, ilgai išlaiko šviežumą. Jie išties laaaabai Kalėdiški, nes juose gausu meduolių prieskonių, cinamono, o įdarui panaudojau spanguoles ir vyšnias. Dėl juose esančio sviesto, pastovėję šaldytuve jie tampa tvirtesni, bet šiek tiek palaikius kambario temperatūroje, vėl suminkštėja.

 

Koks šventinis stalas be keksiukų?? Juolab, kai jų gaminimas yra vienas malonumas! Tiek gaminant pačiai, tiek pakvietus prisijungti mažuosius pagalbininkus.

SK6_1669.jpg
lasas_3 copy.png
gruodzioreceptas33
4 RECEPTAS

Kalėdinis tiramisu

Tikiu, kad šis desertas bus visiškas hitas! Nors italai turbūt pakrauptų pamatę, kiek nutolau nuo klasikinės versijos sudėties, skonis tikrai to vertas!

Visas gaminimas yra absoliučiai įprastas, kaip visuomet paprastas ir greitas. Tiesiog kremą praturtinau apelsinų sultimis ir meduolių prieskoniais bei cinamonu. Vietoj kavos, „damų pirštelius“ mirkiau stiprioje juodoje arbatoje, pagardintoje apelsinų likeriu. Visuma gavosi originali, gardi ir labai turtingo skonio!

Taip, dėl žalių kiaušinių ir alkoholio šį desertą vaikai gali drąsiai praleisti. Taip pat, kaip nėščiosios. Bet visus kitus kviečiu čiupti po šaukštą ir kabinti iš bendro indo! Juk taip gera dalintis ne tik desertu, bet ir įspūdžiais jį ragaujant!

SK6_1445.jpg
lasas_3 copy.png
gruodzioreceptas4
lasas_3 copy.png
gaLiu

podcast #1

Pirmojo pokalbio viešnia – nepaprastai pozityvi, žemiška, kūrybinga moteris Eglė Zdanavičiūtė-Demarco. 12 metų dirbo odontologe, tačiau gyvenimas smarkiai pasikeitė sutikus italą Gian Luca Demarco, su kuriuo jie sukūrė nuostabiai jaukius namus, daugybės žmonių mylimą „Kulinarijos studiją“ ir šeimą su 3 vaikais, kuriuos jie augina ir linksmai, ir labai atsakingai. 

Eglė yra ta moteris, kuri motinystėje iš naujo atrado ir save, ir beribę prasmę. Pokalbis su ja žavi tikrumu, realistišku požiūriu į tėvystę ir tuo pačiu dalykais, kurie ją paverčia lengvesne. Su Egle ieškojome atsakymo į klausimą kaip tokio gausaus būrio mamai, itin temperamentingo vyro žmonai ir labai įvairialypei asmenybei su savais poreikiais neišdalinti savęs, o išdalinus – susirinkti.

 

Pokalbyje aptartos temos:

Kiek mūsų gyvenimo pasirinkimams įtakos turi tėvai?

Kas būna, kai aplinka įrėmina kūrybišką sielą?

Ar tam tikri profesinio kelio sprendimai gali būti lengvai pakeičiami? Kaip leisti sau tai padaryti?

Moters savirealizacija motinystėje.

Ar esi vertingas tiek, kiek nudirbti?

Kaip savęs neišdalinti, o išdalinus susirinkti?

Kodėl taip svarbu gyventi lėčiau? Ir kaip padaryti, kad nebūtų baisu pristabdyti?

Ką santykiams, šeimai duoda dėkingumas?

Kas padeda išlaikyti pagarbos ir meilės kupinus santykius?

Ar ne per daug mūsų gyvenime kampų, taisyklių ir ribų? Ir kaip visa tai susiję su drąsa?

gaLiu

podcast #2

Antrasis pokalbis su kol kas jauniausia mano pašnekove, bet tikrai turinčia kuo pasidalinti su kitomis gaLiu moterimis - Indre Širkiene. Indrė yra soc. tinklų ir marketingo specialistė, 2 metų Nojaus mama ir Igno žmona.

 

Kadangi gimus sūnui Indrė susirgo pogimdyvine depresija, kalbėjome kas jai padėjo sėkmingai nuo jos pasveikti, o tarp mūsų aptartų temų išties reikšmingą vietą užėmė laiko sau skyrimo svarba. 

Socialiniai tinklai yra ne tik laisvalaikio praleidimo, bet ir Indrės darbo vieta, tad išgirsi išties puikių patarimų, kaip suvaldyti būvimą juose ir neleisti išoriniams dalykams paveikti savo gyvenimo, išlaikyti jį autentišku. Taip pat daug dėmesio skyrėme laisvei. Kodėl? Būtinai paklausyk!

 

Pokalbyje aptartos temos:

Kaip mąsto laisvas žmogus?

Kas padeda išlikti ištikimai savo vertybėms, kai aplinkybės kviečia užriesti nosį?

Kodėl svarbu kalbėti apie nesėkmes ir kaip tai padaryti, kad būtų naudinga tiek tau pačiai, tiek skaitantiems ir klausantiems?

Kiek palaikymas ir lygiavertė partnerystė padeda dirbančiai mamai?

Kaip padaryti, kad soc.tinklai neštų naudos, o ne “valgytų” mūsų laiką?

Ką duoda laiko sau skyrimas? Kodėl tai taip svarbu ir nuo ko gali išgelbėti?

Kaip netgi nuolat skubėdamos galime sugrįžti į save?

lasas_3 copy.png

Ar tau patiko??
Kokių minčių sukėlė šis numeris?

Būtinai pasidalink! Tai padės man geriau pažinti Tave, tobulėti ir kurti dar naudingesį turinį.

Taip pat kviečiu savo įspūdžiais apie šį el. žurnalą dalintis soc. tinkluose ir žymėk @liucina.rimgaile bei #galiumoteris!
 

SK6_1731.jpg
bottom of page