Šilkiniai juodojo šokolado putėsiai
4 RECEPTAS
Ši panna cotta yra visiškai augalinė ir tikrai sveikatai palanki! Be to, kad joje nėra laktozės, miltų, galima išvengti cukraus, ji dar praturtinta Matcha arbata, kurios poveikis mūsų organizmui yra be galo teigiamas! Ar norėtum apie tai sužinoti daugiau?? Būtinai parašyk man!
Na, o derinys su mangais ir pasifloromis yra dangiškas! Būtinai pabandyk! Aš šiuos vaisius arba jų tyres perku šaldytus, todėl galiu bet kada išsitraukti, atsišildyti ir mėgautis tokiais nuostabiais skoniais net žiemą. Be abejonės, šviežias, sutrintas vaisius turi savo magijos, tačiau reikia pripažinti, jog ne visada pavyksta pataikyti ir turėti tą pačią kokybę.
INGREDIENTAI
225 g juodojo šokolado (aš naudoju 72%)
2 šaukštai likerio, pvz. Cointreau (galima praleisti)
4 šaukštai vandens
30 g sviesto
3 kiaušiniai
50 g ksilitolio arba cukraus
130g grietinėlės (36%)
-
Paruošti kiaušinius. Į dubenį įpilti porą stiklinių paprasto vandens ir įberti šaukštelį sodos. Gerai išmaišyti ir padėti kiaušinius. Toks tirpalas naudojamas jiems nuplauti, kad būtų saugu vartoti „žalius“ kiaušinius.
-
Į dubenį sudėti šokoladą ir sviestą, įpilti likerį ir vandenį. Padėti ant puodo, kuriame verda vanduo. Geriausia, kad kaitra nebūtų pernelyg didelė. Nuolat maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir susimaišys su likusiais ingredientais. Po to nuimti ir atvėsinti.
-
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
-
Baltymus išplakti su cukrumi.
-
Atskirame dubenyje išplakti grietinėlę.
-
Į paruoštą šokolado masę įmaišyti trečdalį išplaktų baltymų. Masė kaipmat taps lengvesnė, puresnė.
-
Kuo švelnesniais judesiais įmaišyti dar trečdalį baltymų.
-
Po to grietinėlę.
-
Galiausiai, paskutinę dalį baltymų. Viską daryti kuo švelniau, kad putėsiai gautųsi purūs, šilkiniai.
-
Supilstyti į pasirinktus indelius. Aš tai darau su konditeriniu maišeliu, nes taip patogiau, tačiau tikrai nebūtina!
-
Pateikti su pasirinktais priedais.
Skanaus!!