3 RECEPTAS
Moliūgų blyneliai
(2 variantai)
INGREDIENTAI (1 variantui)
1.25 stiklinės kefyro
1 stiklinė moliūgo piurė*
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
50 g rudojo cukraus
30 g lydyto, pravėsinto sviesto
250 g miltų
1 šaukštelis sodos
1 šauktelis kepimo miltelių
3 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio muskato
Taip pat galima įdėti meduolių prieskonių
-
Kefyrą, moliūgo tyrę, kiaušinius, cukrų ir sviestą išmaišyti dubenyje. Tam užtenka rankinio būdo šluotele arba šaukštu.
-
Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais ir prieskoniais. Įmaišyti juos į skystų ingredientų plakinį.
-
Kai soda sureaguos su kefyru, tešla taps labai puri, kaip sufle. Būtent tokios ir siekiame! Jei bus per tiršta, galima įpilti daugiau kefyro, o jei per skysta – miltų.
-
Kepti ant vidutinės ugnies, įpilant šiek tiek aliejaus.
Skanaus!!
INGREDIENTAI(2 variantui)
1.25 stiklinės kefyro
1 stiklinė moliūgo piurė*
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
50 g rudojo cukraus (galima keisti ksilitoliu)
30 g lydyto, pravėsinto sviesto
250 g miltų be glitimo mišinio iš rugsėjo numerio (70 g kukurūzų miltų, 70 g ryžių miltų, 55 g avižinių miltų, 55 g migdolų miltų)
5 g ksantano dervos (konkrečiai šiame recepte siūlau jos nepraleisti, nes pabandžiusi su ir be, pastebėjau, kad blynelių purumas ir storis skiriasi beveik dvigubai)
1 šaukštelis sodos
1 šauktelis kepimo miltelių
3 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio muskato
Taip pat galima įdėti meduolių prieskonių.
Paruošimo eiga lygiai tokia pati, kaip pirmame variante.
*Kaip paruošti moliūgo piurė?
Lengviausias būdas – perpjauti moliūgą per pusę ar tiesiog labai stambiais gabalais. Padėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, minkštimu į apačią.
Kepti 160C temperatūroje, apie 1h. Jei gabalas labai didelis – kepti ilgiau.
Koks moliūgas tinkamiausias?
Bet koks! Tik dėl ryškesnės spalvos ir piurė tirštumo, man labiau patinka naudoti sviestinį arba muskatinį moliūgą. Nuotraukose matote dažniausiai Lietuvoje sutinkamą, paprastą oranžinį.