top of page
3 RECEPTAS

Moliūgų blyneliai
(2 variantai)

INGREDIENTAI (1 variantui)

1.25 stiklinės kefyro

1 stiklinė moliūgo piurė*

1 didelis arba 2 maži kiaušiniai

50 g rudojo cukraus

30 g lydyto, pravėsinto sviesto

250 g miltų

1 šaukštelis sodos

1 šauktelis kepimo miltelių

3 šaukšteliai cinamono

0.5 šaukštelio muskato

Taip pat galima įdėti meduolių prieskonių

IMG_4820.JPG
lasas_3 copy.png
  1. Kefyrą, moliūgo tyrę, kiaušinius, cukrų ir sviestą išmaišyti dubenyje. Tam užtenka rankinio būdo šluotele arba šaukštu.

  2. Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais ir prieskoniais. Įmaišyti juos į skystų ingredientų plakinį.

  3. Kai soda sureaguos su kefyru, tešla taps labai puri, kaip sufle. Būtent tokios ir siekiame! Jei bus per tiršta, galima įpilti daugiau kefyro, o jei per skysta – miltų.

  4. Kepti ant vidutinės ugnies, įpilant šiek tiek aliejaus.

 

Skanaus!!

INGREDIENTAI(2 variantui)

1.25 stiklinės kefyro

1 stiklinė moliūgo piurė*

1 didelis arba 2 maži kiaušiniai

50 g rudojo cukraus (galima keisti ksilitoliu)

30 g lydyto, pravėsinto sviesto

250 g miltų be glitimo mišinio iš rugsėjo numerio (70 g kukurūzų miltų, 70 g ryžių miltų, 55 g avižinių miltų, 55 g migdolų miltų) 

5 g ksantano dervos (konkrečiai šiame recepte siūlau jos nepraleisti, nes pabandžiusi su ir be, pastebėjau, kad blynelių purumas ir storis skiriasi beveik dvigubai)

1 šaukštelis sodos

1 šauktelis kepimo miltelių

3 šaukšteliai cinamono

0.5 šaukštelio muskato

Taip pat galima įdėti meduolių prieskonių.

Paruošimo eiga lygiai tokia pati, kaip pirmame variante.

Image-place-SQ.png

*Kaip paruošti moliūgo piurė?

Lengviausias būdas – perpjauti moliūgą per pusę ar tiesiog labai stambiais gabalais. Padėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, minkštimu į apačią.

Kepti 160C temperatūroje, apie 1h. Jei gabalas labai didelis – kepti ilgiau.

Koks moliūgas tinkamiausias?

Bet koks! Tik dėl ryškesnės spalvos ir piurė tirštumo, man labiau patinka naudoti sviestinį arba muskatinį moliūgą. Nuotraukose matote dažniausiai Lietuvoje sutinkamą, paprastą oranžinį.

IMG_4680.heic
bottom of page