Naminė "Nutella"
1 RECEPTAS
INGREDIENTAI:
120-150 g lazdyno riešutų
100 g kokybiško juodojo šokolado (50-60%)
100 ml migdolų gėrimo (jei patinka, galima naudoti kitą augalinį gėrimą arba karvės pieną)
50 g kambario temperatūros sviesto
-
Orkaitę įkaitinti iki 160°C temperatūros. Joje 10min kepinti lazdyno riešutus. Po to juos atvėsinti ir trinant tarp delnų nuvalyti odeles.
-
Šokoladą ištirpinti. Tai padaryti galima dviem būdais:
-
Užvirti apie ketvirtadalį puodo vandens ir sumažinti kaitrą iki mažesnės nei vidutinė. Virš puodo padėti metalinį arba stiklinį dubenį ir jame tirpinti pasmulkintą šokoladą. Būtina nuolat maišyti!
-
Pasmulkinti šokoladą, sudėti į indelį ir dėti į mikrobangų krosnelę. Kaitinti 20 s. Po to išimti, išmaišyti ir vėl kaitinti 10-15 s. Taip kartoti tol, kol šokoladas ištirps. Nemaišomas šokoladas gali pradėti svilti.
-
Migdolų gėrimą šiek tiek pašildyti, kad nesutrauktų šokolado.
-
Riešutus sutrinti iki skysto riešutų „sviesto“. Ten pat įmaišyti kiek pravėsintą šokoladą ir migdolų gėrimą arba pieną, sudėti sviestą. Viską labai gerai sumaišyti ir viskas!
-
Kol naminė “Nutella” stovės kambario temperatūroje, ji bus kreminė ir maloniai tepsis. Jei greitai visą suvartosi, galima į šaldytuvą nedėti, kad tokia ir liktų. Kitu atveju būtina laikyti vėsiai, todėl ji atitinkamai kartu su šokoladu sutvirtės.
Tokį naminį kremą labai skanu valgyti tiesiog šaukštais, tepti ant batono, bandelių, blynelių, vaflių ir netgi dėti į košę!
Skanaus!!