Šiandien jūsų teismui pateikiu brownie sesę – blondie 🙂 Pasirodo, balto šokolado, rabarbarų ir citrinų derinys yra laaaabai geras! Dalinuos receptu ir jei gaminsite, būtinai pasidalinkite rezultatu 🙂
Rabarbarų sluokniui reikės:
maždaug keturių stiebų rabarbarų
~3 šaukštų cukraus.
Rabarbarus nuploviau, supjausčiau gabaliukais, sudėjau į karščiui atsparų indą ir pabarsčiau ruduoju cukrumi. Pašoviau į orkaitę 15min, 160 C temp.
Blondie tešlai reikės:
80 g sviesto
150g balto šokolado
2 kiaušinių
pusės šaukštelio vanilės
60g rudojo cukraus
120g miltų
55g migdolų miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
Pusės citrnos žievelės
Sviestą ištirpinau puode. Leidau šiek tiek pastovėti, kad temperatūra nukristų iki ~55C ir sudėjau baltą šokoladą. Po kelių minučių išmaišiau iki vientisos masės.
Dubenyje sumaišiau visus sausus ingredientus. Tuomet supyliau balto šokolado masę, įmušiau kiaušinius ir viską gerai išmaišiau šauktu. Išpyliau į maždaug 20x30cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Sūrio sluoksniui reikės:
250g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
40g rudojo cukraus
2 kiaušinių trynių
kelių lašų vanilės
Viską išmaišiau šaukštu ir sudėjau ant blondie tešlos. Tuomet pagaliuku darydama zigzagus dalinai išmaišiau abu sluoksnius, bet palikau juos kaip du atskirus.
Ant viršaus sudėjau rabarbarus ir dar gausiai užbarsčiau citrinos žievelės. Viską pašoviau į orkaitę ir kepiau 25min, 180C temp.
Išėmus iš orkaitės pasklinda tiesiog nuostabus kvapas! Žinau, kad bus labai sunku susilaikyti, bet labai rekomenduoju palaukti, kol pyragas atvės ir atsiskleis visi skoniai.
Skanaus, mielieji! 🙂
Vietoje vanilės panaudojau vanilinį cukrų. Pagrindas su baltu šokoladu gavosi drėgnas, ypač gero skonio. Viskas gavosi iš pirmo karto. Labai skanus su rūgštele pyragas. Visi gyrė. Perfecto!