top of page

Blondie, rabarbarai ir citrinos

Šiandien jūsų teismui pateikiu brownie sesę – blondie 🙂 Pasirodo, balto šokolado, rabarbarų ir citrinų derinys yra laaaabai geras! Dalinuos receptu ir jei gaminsite, būtinai pasidalinkite rezultatu 🙂


Rabarbarų sluokniui reikės:

  • maždaug keturių stiebų rabarbarų

  • ~3 šaukštų cukraus.

Rabarbarus nuploviau, supjausčiau gabaliukais, sudėjau į karščiui atsparų indą ir pabarsčiau ruduoju cukrumi. Pašoviau į orkaitę 15min, 160 C temp.


Blondie tešlai reikės:

  • 80 g sviesto

  • 150g balto šokolado

  • 2 kiaušinių

  • pusės šaukštelio vanilės

  • 60g rudojo cukraus

  • 120g miltų

  • 55g migdolų miltų

  • šaukštelio kepimo miltelių

  • žiupsnio druskos

  • Pusės citrnos žievelės

Sviestą ištirpinau puode. Leidau šiek tiek pastovėti, kad temperatūra nukristų iki ~55C ir sudėjau baltą šokoladą. Po kelių minučių išmaišiau iki vientisos masės.

Dubenyje sumaišiau visus sausus ingredientus. Tuomet supyliau balto šokolado masę, įmušiau kiaušinius ir viską gerai išmaišiau šauktu. Išpyliau į maždaug 20x30cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.

Sūrio sluoksniui reikės:

  • 250g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)

  • 40g rudojo cukraus

  • 2 kiaušinių trynių

  • kelių lašų vanilės

Viską išmaišiau šaukštu ir sudėjau ant blondie tešlos. Tuomet pagaliuku darydama zigzagus dalinai išmaišiau abu sluoksnius, bet palikau juos kaip du atskirus.

Ant viršaus sudėjau rabarbarus ir dar gausiai užbarsčiau citrinos žievelės. Viską pašoviau į orkaitę ir kepiau 25min, 180C temp.


Išėmus iš orkaitės pasklinda tiesiog nuostabus kvapas! Žinau, kad bus labai sunku susilaikyti, bet labai rekomenduoju palaukti, kol pyragas atvės ir atsiskleis visi skoniai.

Skanaus, mielieji! 🙂




116 views1 comment

1 Comment


Vietoje vanilės panaudojau vanilinį cukrų. Pagrindas su baltu šokoladu gavosi drėgnas, ypač gero skonio. Viskas gavosi iš pirmo karto. Labai skanus su rūgštele pyragas. Visi gyrė. Perfecto!



Like
bottom of page