Žinote, kuo per tiek metų darbo konditerijos srityje įsitikinau 200%? Kad beveik visi saldumynų mėgėjai negali atsispirti desertams, kuriuose yra traškus sluoksnis! Namuose tokį pagaminti ne visuomet lengva, tačiau šiandien turiu jums idėją, kaip tai įgyvendinti neįdedant apskirtai jokių pastangų! :)
Šių keksiukų “karūna” - tai Kellogg’s granola iš auksinių viso grūdo avižų, pagardintų juoduoju šokoladu bei skrudintais lazdynų riešutais! Keksiukų biskvitą praturtinau tais pačiais riešutais, tad skonių derinys pavyko išties puikus :) kviečiu pagaminti ir pasimėgauti!
RECEPTAS
Keksiukų biskvitams:
1 kiaušinis
250 ml kefyro (aš naudojau skoninį - su obuoliais ir cinamonu)
30 ml neutralaus aliejaus
120 g rudojo cukraus
140 g miltų
110 g lazdynų riešutų miltų (tai tiesiog sumalti riešutai, kuriuos prieš tai galima 10min pakepti orkaitėje, 160C temperatūroje)
4 g kepimo miltelių
4 g sodos
2 g vanilės ekstrakto
1. Kiaušinį, kefyrą, aliejų, cukrų ir vanilę šluotele išmaišyti viename dubenyje. Kitame sumaišyti miltus, lazdynų riešutų miltus, kepimo miltelius ir sodą.
2. Orkaitę įkaitinti iki 180C.
3. Sujungti abiejų dubenų turinį ir maišyti kuo trumpiau! Tik kol neliks sausų gumulėlių.
4. Supilti į keksiukų kepimo formeles ir iškart kepti. Trukmė: 30min.
Kremui:
250 g mascarpone
200 g grietinėlės (36%)
40 g cukraus
Visus ingredientus sudėti į dubenį ir išplakti purų kremą.
Obuolių įdarui:
3 šaukštai rudojo cukraus
1 rūgštesnis obuolys
1. Cukrų suberti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies kol pradės tirpti. Tik neatsitraukite, nes labai greitai gali pradėti degti!
2. Sudėti smulkiai supjaustytą obuolį ir pakaitinti dar kelias minutes, kol suminkštės ir karamelizuosis. Atvėsinti.
Surinkimas:
Keksiukus papuošti kremu, paliekant viduryje įdubimus. Ten įdėti obuolių ir ant viršaus uždėti traškų granolos sluoksnį.
Skanaus!!
Comments