top of page

Sausainiai su riešutais ir šokoladu

3 RECEPTAS

INGREDIENTAI

120 g kambario temperatūros sviesto

80 g cukraus arba ksilitolio

1 didelis kiaušinis

250 g kvietinių miltų

žiupsnis druskos

4 g kepimo miltelių

2 g sodos

100 g pasirinkto šokolado (aš naudoju kartųjį, lašeliais)

50 g pasirinktų riešutų (pas mane įvairių riešutų mišinys, kurį prieš tai šiek tiek pakepinau)

4fP-IvpK_edited.jpg
lasas_3 copy.png
ffI45U_s.jpeg
lasas_3 copy.png
  1. Sviestą išplakti su cukrumi arba ksilitoliu iki purumo. 

  2. Ten pat įmušti ir gerai išplakti kiaušinį.

  3. Miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą išmaišyti atskirame dubenyje ir tuomet įmaišyti į tešlos plakinį. Praktiškai iškart įmaišyti šokolado gabaliukus bei smulkintus riešutus. Svarbu ilgai nemaišyti tešlos, kai į ją jau įdėti miltai!

  4. Galima iškart drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Būtina palikti nemažus tarpus (sunaudojus visą tešlą, man ant vienos skardos gavosi 16 nemažų sausainių).

  5. Kiekvieną rutuliuką šiek tiek prispausti, kad primintų sausainį.

  6. Kepti 10-12 min,  190C temperatūroje.

 

Skanaus!!

bottom of page