Sausainiai su riešutais ir šokoladu
3 RECEPTAS
INGREDIENTAI
120 g kambario temperatūros sviesto
80 g cukraus arba ksilitolio
1 didelis kiaušinis
250 g kvietinių miltų
žiupsnis druskos
4 g kepimo miltelių
2 g sodos
100 g pasirinkto šokolado (aš naudoju kartųjį, lašeliais)
50 g pasirinktų riešutų (pas mane įvairių riešutų mišinys, kurį prieš tai šiek tiek pakepinau)
-
Sviestą išplakti su cukrumi arba ksilitoliu iki purumo.
-
Ten pat įmušti ir gerai išplakti kiaušinį.
-
Miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą išmaišyti atskirame dubenyje ir tuomet įmaišyti į tešlos plakinį. Praktiškai iškart įmaišyti šokolado gabaliukus bei smulkintus riešutus. Svarbu ilgai nemaišyti tešlos, kai į ją jau įdėti miltai!
-
Galima iškart drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Būtina palikti nemažus tarpus (sunaudojus visą tešlą, man ant vienos skardos gavosi 16 nemažų sausainių).
-
Kiekvieną rutuliuką šiek tiek prispausti, kad primintų sausainį.
-
Kepti 10-12 min, 190C temperatūroje.
Skanaus!!