Matcha panna cotta su mangais ir pasifloromis
4 RECEPTAS
Ši panna cotta yra visiškai augalinė ir tikrai sveikatai palanki! Be to, kad joje nėra laktozės, miltų, galima išvengti cukraus, ji dar praturtinta Matcha arbata, kurios poveikis mūsų organizmui yra be galo teigiamas! Ar norėtum apie tai sužinoti daugiau?? Būtinai parašyk man!
Na, o derinys su mangais ir pasifloromis yra dangiškas! Būtinai pabandyk! Aš šiuos vaisius arba jų tyres perku šaldytus, todėl galiu bet kada išsitraukti, atsišildyti ir mėgautis tokiais nuostabiais skoniais net žiemą. Be abejonės, šviežias, sutrintas vaisius turi savo magijos, tačiau reikia pripažinti, jog ne visada pavyksta pataikyti ir turėti tą pačią kokybę.
INGREDIENTAI
400 ml kokoso pieno (geriau pilno riebumo)
0.5 šaukštelio agar-agar’o (tai augalinis standiklis, kuris būna parduodamas milteliais arba dribsniais. Reikiamas kiekis labiausiai priklauso nuo grietinėlės riebumo)
4 g, arba pagal skonį, Matcha arbatos miltelių (desertams rekomenduoju rinktis Premium klasės, ne ceremoninę, pvz. tokią)
15-20 g pasirinkto saldiklio (aš naudoju agavų sirupą arba kokosų cukrų)
200 ml mango tyrės arba sutrinto mango (man asmeniškai labai skanus mango ir pasiflorų derinys, todėl maišau 130 g mango ir 70 g pasiflorų tyrės)
Mango ir braškių gabaliukai papuošimui
-
Kokosų pieną supilti į puodą ir gerai išmaišyti.
-
Paimti 1 šaukštą šio pieno ir įpilti į atskirą, nedidelį dubenį. Ten suberti Matcha arbatos miltelius ir gerai išmaišyti. Mažas, bet gerokai viską palengvinantis patarimas: grietinėlės reikia imti labai nedaug, nes taip lengviau išvengti Matcha gumulėlių. Nedideliame skysčio kiekyje pasidarys vientisa pasta, kurią nesunku įmaišyti į pagrindinę masę.
-
Įpilti agavų sirupą ir vėl išmaišyti. Atidėti.
-
Į puodą su kokosų pienu įdėti 0.5 šaukštelio agar-agar‘o miltelių ir užvirti. Kaitrą sumažinti iki vidutinės ir nuolat maišyti mentele, kol agaro milteliai (arba dribsniai) visiškai ištirps. Paprastai tai trunka apie 10 min.
-
Nukelti nuo ugnies ir supilti į Matcha mišinį. Viską maišyti šluotele, kol viskas gerai susimaišys ir taps vientisos žalios spalvos.
-
Supilstyti į pasirinktus indelius, pvz. stiklines. Prieš padedant į šaldytuvą, palikti 30 min kambario temperatūroje, kad pilnai atvėstų.
-
Po to, 1-2 val. vėsinti šaldytuve, kol visiškai sustings.
-
Mangų ir pasiflorų tyres sumaišyti. Jei norisi, pasaldinti.
-
Supilti jas ant jau sustingusios panna cottos.
-
Papuošti mėtų lapeliais, kokoso drožlėmis ar kitais patinkančiais būdais. Aš smulkiai supjausčiau mango ir kelias braškes. Tai suteikė papildomos tekstūros.
Skanaus!