top of page

Brownie sausainiai su mascarpone kremu ir vyšniomis

4 RECEPTAS

INGREDIENTAI

Sausainiams:

60 g sviesto

150 g šokolado (iki 70%)

2 kiaušiniai

120 g rudojo, nerafinuoto cukraus (tinka ir kitoks)

50 g miltų

0.25 šaukštelio kepimo miltelių

 

  1. Puode ištirpinti sviestą. Į dar šiltą sudėti smulkintą šokoladą, kad taip pat ištirptų. Pravėsinti.

  2. Kiaušinius ir cukrų išplakti iki purumo (apie 5 min).

  3. Į kiaušinių masę įmaišyti šokoladą su sviestu. Paskui įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai ir greitai išmaišyti. Pastatyti 10 min į šaldiklį arba 30 min į šaldytuvą.

  4. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

  5. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, dėti graikinio riešuto dydžio rutuliuką tešlos. Būtina palikti tarpus, nes kepdami sausainiai plokštės ir išsilies.

  6. Kepti 10 min, po ko išimti ir pilnai atvėsinti.

IMG_6617.JPG
lasas_3 copy.png
IMG_6619.JPG
lasas_3 copy.png

INGREDIENTAI

Įdarui:

150 g šaldytų vyšnių

20 g rudojo, nerafinuoto cukraus

3 g želatinos

18 g šalto vandens

 

  1. Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti.

  2. Vyšnias kartu su cukrumi kaitinti ant vidutinės kaitros. Pavirti apie 5 min.

  3. Į dar karštas uogas sudėti želatiną ir gerai išmaišyti. Palaikyti kambario temperatūroje, kol pilnai atvės, o tuomet bent 30 min padėti į šaldytuvą.

 

Kremui:

100 g mascarpone sūrio

80 g grietinėlės (36%)

20 g cukraus

 

Viską sudėti į dubenį ir išplakti vientisą kremą.

Surinkimas:

 

Ant vieno sausainio išspausti kremo, per vidurį dėti uogų ir užkloti antru sausainiu. Padėti į šaldytuvą bent 5-10 min, kad kremas sutvirtėtų ir sausainis geriau laikytų formą.

Uogų tikrai liks, tad jas galima panaudoti vietoj uogienės ant košės, blynų ar kitų skanėstų.

 

Skanaus!!

IMG_6616.JPG
lasas_3 copy.png
bottom of page