Brownie sausainiai su mascarpone kremu ir vyšniomis
4 RECEPTAS
INGREDIENTAI
Sausainiams:
60 g sviesto
150 g šokolado (iki 70%)
2 kiaušiniai
120 g rudojo, nerafinuoto cukraus (tinka ir kitoks)
50 g miltų
0.25 šaukštelio kepimo miltelių
-
Puode ištirpinti sviestą. Į dar šiltą sudėti smulkintą šokoladą, kad taip pat ištirptų. Pravėsinti.
-
Kiaušinius ir cukrų išplakti iki purumo (apie 5 min).
-
Į kiaušinių masę įmaišyti šokoladą su sviestu. Paskui įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai ir greitai išmaišyti. Pastatyti 10 min į šaldiklį arba 30 min į šaldytuvą.
-
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
-
Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, dėti graikinio riešuto dydžio rutuliuką tešlos. Būtina palikti tarpus, nes kepdami sausainiai plokštės ir išsilies.
-
Kepti 10 min, po ko išimti ir pilnai atvėsinti.
INGREDIENTAI
Įdarui:
150 g šaldytų vyšnių
20 g rudojo, nerafinuoto cukraus
3 g želatinos
18 g šalto vandens
-
Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti.
-
Vyšnias kartu su cukrumi kaitinti ant vidutinės kaitros. Pavirti apie 5 min.
-
Į dar karštas uogas sudėti želatiną ir gerai išmaišyti. Palaikyti kambario temperatūroje, kol pilnai atvės, o tuomet bent 30 min padėti į šaldytuvą.
Kremui:
100 g mascarpone sūrio
80 g grietinėlės (36%)
20 g cukraus
Viską sudėti į dubenį ir išplakti vientisą kremą.
Surinkimas:
Ant vieno sausainio išspausti kremo, per vidurį dėti uogų ir užkloti antru sausainiu. Padėti į šaldytuvą bent 5-10 min, kad kremas sutvirtėtų ir sausainis geriau laikytų formą.
Uogų tikrai liks, tad jas galima panaudoti vietoj uogienės ant košės, blynų ar kitų skanėstų.
Skanaus!!