top of page

Karamelė
Dulce de leche

2 RECEPTAS

Ši panna cotta yra visiškai augalinė ir tikrai sveikatai palanki! Be to, kad joje nėra laktozės, miltų, galima išvengti cukraus, ji dar praturtinta Matcha arbata, kurios poveikis mūsų organizmui yra be galo teigiamas! Ar norėtum apie tai sužinoti daugiau?? Būtinai parašyk man!

Na, o derinys su mangais ir pasifloromis yra dangiškas! Būtinai pabandyk! Aš šiuos vaisius arba jų tyres perku šaldytus, todėl galiu bet kada išsitraukti, atsišildyti ir mėgautis tokiais nuostabiais skoniais net žiemą. Be abejonės, šviežias, sutrintas vaisius turi savo magijos, tačiau reikia pripažinti, jog ne visada pavyksta pataikyti ir turėti tą pačią kokybę.

IMG_4999.JPG
lasas_3 copy.png

INGREDIENTAI

500 ml pieno (geriau 3.2%)

125 g cukraus

¼ šaukšelio sodos

Žiupsnis druskos

1 vanilės ankštis arba pusė šaukštelio kokybiško vanilės ekstrakto

 

  1. Pieną su cukrumi ir vanile supilti į puodą ir kaitinti iki kol užvirs. 

  2. Pasirodžius pirmiems burbuliukams, įpilti sodą, sumaišytą su druska. Reakcija bus žaibiška! Atrodys kaip atominės bombos sprogimas :) todėl reikia greitai sumažinti kaitrą (pvz. pas mane maksimumas yra 9, o kai įpilu sodą, sumažinu iki 3-4) ir intensyviai maišyti!

  3. Kaitrą palikti ties žemesne padala ir kas kažkiek laiko vis pamaišyti. Virti reikės apie 1h. Akivaizdžiai matysis kaip pienas keičia spalvą į karamelinę ir tirštėja. Galutinis virimo laikas priklausys ir nuo pasirinktos temperatūros, ir nuo pieno kiekio. Atitinkamai pavirus trumpiau, dulce de leche bus skystesnė, o ilgiau – tirštesnė.

  4. Kai išvirs, reikia pilnai atvėsinti ir perkošti per sietelį. 

  5. Laikyti galima apie tris savaites, bet man tiek neteko – išgaruoja labai greitai!

Skanaus!!!

IMG_4998.JPG
lasas_3 copy.png
bottom of page