top of page

Kreminis varškės pyragas su rabarbarais (be miltų ir beveik be cukraus)

Šį kartą kviečiu pasigaminti labai paprastą, bet išties gardų, kreminį varškės-sūrio pyragą su pirmaisiais šiemet rabarbarais. Pagrindą gaminau iš miltų be glitimo, o į varškės masę ir rabarbarus vietoje cukraus dėjau medų. Taigi, jei jums svarbu prisilaikyti tam tikrų mitybos principų, šis pyragas tam tikrai tinkamas! Ne kartą po jo matavausi cukraus lygį kraujyje ir jis visada buvo ties žemesne norma ;)



RECEPTAS (gaminau 20cm skersmens formoje)


Pagrindas:

140g miltų

1 kiaušinio trynis

75g šalto sviesto

šaukštelis vanilės miltelių

50g lazdyno riešutų

40g nerafinuoto cukraus (naudojau tokį)

žiupsnis druskos


Varškės-sūrio masė:

500g trintos varškės (naudojau iš kibirėlio, šįkart tokią)

250g mascarpone (naudojau Vilkyškių)

60ml riebios grietinėlės

3 dideli kiaušiniai

100g medaus arba 150g cukraus

2 šaukštai kukurūzų krakmolo

2 šaukšteliai vanilės miltelių


Rabarbarai:

3 rabarbarų kotai

2 šaukštai medaus

1 šaukštas bulvių krakmolo

1-2 šaukšteliai cinamono


  1. Pagrindui visus ingredientus sudėti į trintuvą ir susmulkinti iki trupinių. Tuomet išberti ant stalviršio ir suspausti, kad gautųsi vientisa tešla.

  2. Suformuoti plokščią, maždaug 0.5-0.8cm kvadratą, įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai vienai valandai.

  3. Po to laiko iškočioti taip, kad padengtų pasirinktos kepimo formos dugną. Gerai prispausti ir kepti 20min, 190C temperatūroje. Išėmus lengvai pravėsinti.

  4. Rabarbarus supjaustyti nedideliais kubeliais. Užpilti medų, pabarstyti cinamonu ir krakmolu. Leisti pastovėti, "pasimarinuoti".

  5. Varškės-sūrio masei skirtus ingredientus sudėti į dubenį ir išmaišyti iki vientisos masės. Nereikia ilgai plakti, tik kol visi produktai susijungs, vengiant įorinti šią masę.

  6. Išpilti ant iškepto pagrindo, ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus ir kepti 50-60min, 170C temperatūroje. Skaniausias atvėsintas ir pastovėjęs šaldytuve bent kelias valandas.

Skanaus! :)



2,817 views0 comments
bottom of page