top of page

Nuostabus, drėgnas citrininis keksas (be cukraus ir glitimo)


INGREDIENTAI (jie visi turi būti kambario temperatūros!):

200 g sviesto

150 g cukraus (arba ksilitolio)

3 dideli kiaušiniai

180 g kvietinių miltų (arba beglitimių mišinio)

30 g bulvių krakmolo

1 citrinos žievelė

100 g citrinos sulčių

6 g kepimo miltelių



  1. Sviestą su cukrumi arba ksilitoliu išplakti iki purios balkšvos masės.

  2. Ten pat įmušti po vieną kiaušinį ir kaskart gerai išplakti.

  3. Įpilti citrinos sultis ir įdėti žievelę. Viską gerai išmaišyti.

  4. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius išmaišyti atskirame dubenyje ir įsijoti į tešlą.

  5. Gerai, bet trumpai (!!) išmaišyti, tik kol neliks sausų gumulėlių.

  6. Kepti kekso formoje, išklotoje kepimo popieriumi. 190C temperatūroje, 40-55 min.

Pastaba: mano eksperimentas parodė, kad:

  1. Kepant su kvietiniais miltais ir cukrumi, reikia 50-55 min;

  2. Kepant su kvietiniais miltais ir ksilitoliu, reikia 55-60 min;

  3. Kepant su miltais be glitimo ir ksilitoliu, reikia 45 min.

Tikslus laikas labai priklauso nuo naudojamos formos išmatavimų ir orkaitės parametrų.


Jei norėtum gauti nuostabaus, sveikatai palankaus beglitimių miltų mišinio receptą ir 2 kremų - grietinėlės sūrio ir baltyminio, receptūras (jie matosi nuotraukose), juos rasi ČIA.


Skanaus!!



99 views0 comments
bottom of page