top of page

Naminiai sūreliai - greiti, lengvai pagaminami ir sveikatai palankesni!

Ar mėgstate varškės sūrelius? Dažnai renkatės pusryčiams arba prie popietės kavos? :)

O jei tokius pasigamintume namie?? Didžiausias to privalumas tas, kad galime rinktis kiek cukraus dėti, kokius įdarus bei glazūras pasirinkti, kokius produktus rinktis.

Čia dalinuosi baziniu receptu, kurį drąsiai gali koreguoti pagal save. Juk smagiausia, kai internete rasti receptai skatina eksperimentuoti, kurti ir atrasti! To ir linkiu :)



RECEPTAS:

2 pakeliai varškės (9%)

50g minkšto, kambario temperatūros sviesto

50g grietinėlės (36%)

Cukraus pudros pagal skonį

Šiek tiek vanilės pastos

50g braškių

50g vyšnių

3g želatinos

18g vandens

Plytelė baltojo šokolado

Apie 30-40g bekvapio aliejaus


1. Braškes ir vyšnias (aš naudojau šaldytas) įdėti į puodą. Įberti 2 šaukštus cukraus pudros arba pagal skonį. Pavirti apie 5min.

2. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti. Po to įdėti į dar karštas uogas. Maišyti kol ištirps. Perpilti į kitą indą ir pastatyti į šaldytuvą, kad apstingtų.

3. Varškę, sviestą, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilę sudėti į trintuvą. Sutrinti iki vientisos masės.

4. Į silikoninę formelę įdėti dalį varškės. Tuomet juostelę uogų ir vėl varškės. Viską išlyginti ir pastatyti maždaug valandai į šaldiklį.

5. Šokoladą ištirpinti ir įpilti aliejaus. Gerai išmaišyti. Mirkyti į jį iš šaldiklio išimtus sūrelius. Geriausia dėti ant kepimo popieriaus.

6. Padėti į šaldytuvą, kad atitirptų ir viskas!


Skanaus!!

bottom of page