top of page

Trapos tešlos pyragas (tarta) su mango įdaru

Nuostabiai saulėta, nuotaikinga, kupina spalvų ir skonio tarta - trapios tešlos pyragas su itin gaiviu, saldžiarūgščiu mangų įdaru ir sezoniniais vaisiais bei uogomis tikrai patiks daugeliui! Jau nekalbant apie grožį ir įspūdį, kurį jis paliks visiems svečiams ir namiškiams :)


Kviečiu susipažinti su receptu žemiau! Jeigu nuo jo gamybos Jus stabdo tai, kad neturite tartai skirtos formos, ją įsigyti galite čia: Kepimo forma tartai.


Pagrindas:

195 g viso grūdo speltos miltų (galima ir paprastų)

2 šaukštai cukraus pudros

1 kiaušinio trynis

Žiupsnis druskos

115 g šalto sviesto


Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą ir greitai sumalti iki trupinių arba kapoti šaltu peiliu, kol gausis trupiniai. Po to suspausti iki vientisos tešlos, suformuoti 1cm storio kvadratą, įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent 30min.

Po to laiko išimti, iškočioti maždaug 3mm lakštą, užkloti juo kepimo formą, išlyginti ir pagrindą subadyti šakute. Užkloti kepimo popieriumi ir įberti pupelių ar kitokio svorio. Kepti 15min, 180C temperatūroje. Nuėmus pupeles ir popierių, kepti dar apie 12-15min. Atvėsinti.


Įdaras:

500 g šaldytų mango kubelių (atitirpintų)

1 citrinos sulčių ir žievelės

60 g medaus arba 100 g cukraus

4 kiaušinių tryniai

2 nugriebti šaukštai kukurūzų krakmolo

5 g želatinos

15 g šalto vandens

45 g sviesto


  1. Mango kubelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas jos sultis, medų arba cukrų, trynius ir krakmolą sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.

  2. Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti. Po to pašildyti, kad virstų skysčiu.

  3. Mango masę supilti į puodą ir kaitinti ant vidutinės kaitros. Daryti tai nuolat, gan intensyviai, kad neišvirtų kiaušiniai. Ši masė turi tapti tiršta, kaip ganėtinai sunkus pudingas.

  4. Nuėmus nuo kaitros, įmaišyti sviestą ir lengvai viską pravėsinus, skystą želatiną. Išpilti viską ant iškepto pagrindo ir pastatyti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Išėmus papuošti kaip tik širdis geidžia! Mano atveju - tai uogos, persikai ir kelios žydinčios kriaušės gėlės :)


Skanaus!!





1,347 views3 comments
bottom of page