top of page

Šokoladiniai varškės pyragaičiai

Nutariau pasidalinti su jumis klasikinio skonio derinio – šokoladas, vyšnios ir grietinėlė, receptu. Nors derinys visiems pažįstamas, tikiu, kad išpildymas nebus jums toks jau įprastas. Šiandien kviečiu pasigaminti šokoladinius varškės pyragaičius su vyšnių įdaru ir grietinėlės kremu! Aš naudojau 9 proc. birią varškę, nes buvau pasiilgusi mūsų lietuviškos, tikros varškės skonio, tačiau jei norėtumėte, kad pyragaičiai labiau primintų mažus cheesecake’us, drąsiai galite naudoti “Philadelphia” tipo kreminį sūrį (ang. cream cheese). Pyragaičius kepiau nedidelius, keksiuko dydžio, nes tai suteikia jiems elegancijos, o porcijos dydis yra puikus prie kavos/arbatos puodelio. Jie yra minkšti, sodraus juodo šokolado skonio, o saldžiarūgštės vyšnios suteikia šarmo ir šiokio tokio netikėtumo, kurį sušvelnina purus, saldus grietinėlės kremas.

Šiuos pyragaičius išties paprasta pagaminti! Visas procesas susideda iš trijų itin lengvų žingsnių, kuriuos pamatysite mano sukurtame VIDEO. Taigi, taip – pirmą kartą dalinuos su Jumis ir mano YouTube kanalo įrašu su receptu! Manau, kad nuo šiol ten kelsiu receptus, kuriuose yra bent keli žingsniai, o paprastesnius kelsiu tik į Instagram ir Facebook paskyras. Nekantrauju paleisti šį pirmąjį vlog’ą ir sulaukti jūsų atsiliepimų! Žinau, ką ateityje tobulinsiu, žinau, kokių papildomų idėjų turiu, tačiau ir jūsų nuomonės man labai įdomios 😉

Taigi, žemiau rasite šių puikių šokoladinių varškės pyragaičių su vyšniomis receptą, o pačioje apačioje – video su jų pagaminimo procesu!

Lengvo ir smagaus gaminimo bei dar smagesnio ragavimo! Skanaus 😉


VARŠKĖS PYRAGAIČIAMS REIKĖS:

300g varškės (naudojau 9 proc. riebumo, birią)

125g grietinės (30 proc.)

2 kiaušinių

100g cukraus

125g gero juodo šokolado

1 šaukštelio vanilės arba vanilinio cukraus

Galima įberti žiupsnį druskos – ji išryškina šokolado skonį

Gaminimas:

Visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Šokoladui paruošti karšto vandens “vonią” ir ištirpinti jį virš garų. Leisti šiek tiek pravėsti.

Kadangi naudojau birią varškę, ją kartu su grietinę reikėjo sudėti į trintuvą ir sutrinti iki kreminės konsistencijos.

Paruoštą varškę ir likusius ingredientus sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti (nereikia plakti, užtenka mentelės). Taip pat gražiai įmaišyti ištirpintą šokoladą.


VYŠNIŲ ĮDARUI REIKĖS:

250g šaldytų vyšnių (man labiausiai patinka smulkios ir labai rūgščios, puikią spalvą turinčios Rimi šaldytos vyšnios)

3 šaukštų cukraus

1 šaukšto citrinos sulčių

1 šaukšt0 krakmolo, išmaišyto 2 šaukštuose vandens

1 kupino šaukštelio želatinos, išbrinkytos 2 šaukštuose vandens

Gaminimas:

Vyšnias, citrinos sultis ir cukrų sudėti į puodą. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kad kažkiek pavirtų. Tuomet sudėti vandeny išmaišytą krakmolą ir energingai maišyti. Vyšnios nuo kaitros pradės tirštėti.

Galiausiai, išjungus kaitlentę, įmaišyti vandenyje išbrinkusią želatiną ir energingai ją įmaišyti. Perpilti masę į indelį, atvėsinti ir pastatyti į šaldytuvą, kad apstingtų.

Mano video pamatysite skystesnį vyšnių variantą, nes viską dariau iškart ir neleidau joms ilgiau pastovėti 😉

GRIETINĖLĖS KREMUI REIKĖS:

200 ml šaltos grietinėlės (36%)

2 šaukštų cukraus pudros arba cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

4 šaukštų mascarpone

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėti į dubenį ir išplakti.

P.S. Neplakite iškart pernelyg greitai. Greitį didinkite palaipsniui 😉

PYRAGAIČIŲ SURINKIMAS:

Į atvėsusius pyragaičius įdėti vyšnių įdaro, išspausti grietinėlės kremo ir uždėti dar šiek tiek vyšnių. Viršų galima papildomai papuošti kakava arba tarkuotu šokoladu, bet man vyšnios pasirodė tokios gražios, jog palikau taip 🙂

Viskas! Pyragaičiai paruošti, tad einame darytis kavos ir ragauti!


261 views0 comments
bottom of page