top of page

Šokoladinis moliūgų tortas (be glitimo, laktozės, baltojo cukraus ir kiaušinių)

Updated: Feb 21, 2023

Net neabejoju, kad šis tortukas nustebins jus savo minkštumu, drėgnumu ir sodriu šokolado skoniu! Be to, jame paslėpta tiek daržovės, tiek kitų puikių produktų, kad jis tikrai sveikatai palankus :)


Jeigu gaminsite visai šeimai ir bijote, kad vaikai paragaus kavos, galite čia pateiktą pertepimą keisti apelsinų džemu ar tiesiog jį praleisti. Nors aišku jis suteikia nemažai išskirtinio skonio! 🤍☕️


Be to, iš šių proporcijų galite pagaminti ir 6 keksiukus. Viskas taip pat, tik kepti užtenka 35min 😉





Biskvitui:

40g ryžių miltų

40g kukurūzų miltų

40g lazdynų riešutų miltų

40g kokosų cukraus

8g kepimo miltelių (jeigu yra poreikis, tai be glitimo)

1gdruskos

120g moliūgo tyrės

150g bet kokio augalinio pieno (gėrimo)

30g vynuogių kauliukų ar kitokio bekvapio aliejaus


  1. Moliūgą perpjauti per pusę ir minkštąja dalimi į apačią padėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti 40-60min, 180C. Laikas priklauso nuo moliūgo dydžio. Aš naudoju gan mažus, sviestinius.

  2. Iškeptą moliūgą atvėsinti. Šaukštu išimti sėklas ir atskirti minkštimą nuo žievės. Sutrinti ją iki vientisos tyrės.

  3. Orkaitę įkaitinti iki 170C. Ji turi jau būti paruošta kepti, kai užmaisysite tešlą.

  4. Visus miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų išmaišyti dubenyje.

  5. Kitame dubenyje išmaišyti tyrę, pieną ir aliejų.

  6. Sumaišyti abiejų dubenų turinį, supilti tešlą į 16cm formą ir kepti 50-55min.

  7. Pilnai atvėsinti ir kelioms valandoms padėti į šaldytuvą. Tuomet bus lengviau pjauti perpus.


Kremui:

150g moliūgo tyrės

150g šilkinio tofu arba kokoso pieno (to, kur su tirštąja dalimi)

100g kokybiško juodojo šokolado (galima rasti veganišką ir be cukraus)


  1. Šokoladą ištirpinti ir šiek tiek pravėsinti, kad nebūtų karštas.

  2. Tofu ir moliūgo tyrė turi būti kambario temperatūros ar net vos vos pašildyti. Juos sudėti į indą ir sutrinti iki vientisos masės.

  3. Įpilti ten šokoladą, dar kartą sutrinti. Patikrinti ar neliko neįmaišytų dalių, išmaišyti dar mentele, po ko uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve bent 1 val.


Pertepimui:

45g anakardžių riešutų kremo (tiks ir kiti riešutai)

45g kavos

8g kakavos sviesto (jei kyla bėdų dėl šito produkto, keiskite 12g šokolado)

20g agavų sirupo ar kito saldiklio


  1. Kakavos sviestą pašildyti mikrobangų krosnelėje. Užpilti ant jo dar karštą kavą.

  2. Ten pat sudėti riešutų kremą ir įpilti saldiklio. Viską sutrinti rankiniu trintuvu iki vientisos masės.

  3. Perpilti į plokštesnį indą, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve kelioms valandoms.


Surinkimas:

  1. Biskvitą perpjauti per pusę. Ant pirmo lakšto užtepti pusę šokoladinio kremo, o jo viduryje - pusę įdaro.

  2. Uždėti antrą lakštą. Aptepti jį plonai įdaru ir užtepti likusį kremą.

  3. Papuošti kaip širdis geidžia! Pas mane stambiai kapoti lazdynų riešutai.


Skanaus!!


Nekantriai lauksiu Jūsų atsiliepimų ir pasidalinimų rezultatais 😊❤️



bottom of page